Minioren

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minioren en Maxioren weekend

Zaterdag 20 april werden alle minioren en maxioren van het district Tilburg uitgenodigd om bij Jong Nederland Loven-Besterd hun circustalenten te laten zien. Dus alle mini- en maxioren van Jong Nederland Reeshof trokken hun mooiste circuspak aan en gingen op weg naar Jong Nederland Loven-Besterd. Daar aangekomen was er een prachtige speeltuin waar we eerste even lekker in mochten spelen. Toen iedereen er was kon de middag beginnen. Er waren allemaal leuke circusspelletjes uitgezet. Zo lieten we zien dat wij heel erg goed een menselijke piramide konden maken, maar ook dat we over een balk konden lopen. Wij waren een ster in plankje omgooien. Nadat we alle spelletjes hadden gedaan kregen we even pauze. Loven-Besterd had daarbij ook aan onze buikjes gedacht. Iedereen kreeg een lekker broodje knakworst MMMMMM…. Nadat onze buikjes weer gevuld waren kwam het tweede gedeelte van de middag, onze eigen circusact verzinnen. Met behulp van de mini- en maxiorenleiding zijn we erin geslaagd om 2 hele mooie acts neer te zetten. Onze eerste groep had een ware acrobatenact met allemaal hele lastige kunstjes. De tweede groep had een super goochelact waarbij Sigrid gelukkig weer al de kinderen terug getoverd heeft.

 

Moe maar voldaan van een dag hard werken in het circus van Loven-Besterd zijn we naar huis gegaan.

Jong Nederland Loven-Besterd bedankt voor de leuke middag!!!

 

Minioren weekend 2013

Het eerste groepsweekend van dit seizoen zit er weer op. De minioren beten op 5 en 6 april de spits af. Zij bleven een nachtje slapen in het Tuinhuis van Teng bij Mia Muis, Dora Duif en Mollie Mol. Maar dit waren niet de enige dieren die in het Tuinhuis waren. Er was een “echte” kinderboerderij gebouwd in het Tuinhuis, met een koe, varken, schaap, kip, tractor en echt hooi op de vloer. Nadat alle minioren samen met hun ouders hun slaap spullen hadden klaar gelegd kon het kamp echt beginnen.

Na een verhaal van Mia, Dora en Mollie hebben we onze dikke kleren aangetrokken om nog wat andere dieren in het bos op te zoeken. We kwamen dieren tegen als een geit en een pauw. We hadden onze zaklampen bij en dat was maar goed want toen we terug liepen naar het gebouw werd het toch al aardig donker. Op het gebouw  hebben we daarna snel ons bedje opgezocht en na nog lekker wat gekletst te hebben was iedereen zo moe dat we lekker gingen slapen.

Nog voor de haan had gekraaid waren de minioren al wakker en wilde ze graag een spelletje spelen. Dus na een goed ontbijt zijn we eerst buiten een frisse neus gaan halen en hebben we de buurt wakker gemaakt met onze dieren geluiden. Daarna zijn we lekker binnen onze eigen koe gaan maken. En voor iedereen die denkt dan een koe wit met zwart is. De minioren hebben bewezen dat een koe ook helemaal gekleurd kan zijn. Ziet er trouwens ook veel gezelliger uit.

Na de lunchen zijn we erop uit getrokken naar een echte boerderij met een echte boer. Op De Steenuil in Oirschot hebben we een kijkje kunnen nemen op een boerderij met echte koeien, schapen, ganzen, konijnen, paarden en geiten. Na een middag lekker te hebben gespeeld zijn we moe maar voldaan terug gegaan naar het gebouw waar onze mama’s en papa’s ons weer lekker kwamen ophalen.

 

Het was een geslaagd begin van de groepsweekenden!

De minioren, Sigrid, Mitchell en Laura.